Nanning, Hanoi, Halong Bay, Hanoi
Door: Rick
Blijf op de hoogte en volg Rick
16 Juni 2013 | Vietnam, Hanoi
Gelukkig heb ik zo'n periode mee mogen maken en op een klein incident na, gaat alles nog steeds helemaal top.
Mijn laatste dag in Nanning begon meteen al goed. In het hostel waar ik sliep kwam een meisje uit Nieuw-Zeeland aangelopen met de vraag of ik haar Lonely Planet van Vietnam wilde hebben. Dat was een goed begin en kom mezelf nog beter voorbereiden op Vietnam. In het hostel zaten verder 4 andere Nederlanders en eigenlijk met hen de rest van de dag doorgebracht.
Heb overigens vrij weinig van Nanning gezien, maar heel erg vind ik dat niet.
Ik zou zondag 9 juni om 8.50 uur vertrekken met de bus naar Hanoi, Vietnam.
Maar in de avond besloten om met het Nieuw-Zeelandse meisje en 2 Nederlandse gasten uit te gaan in Nanning. Uitgaan was precies hetzelfde als in Shanghai, alle drank was weer is gratis voor ons buitenlanders :) :)!!
Met een klein slaapgebrek naar het busstation gelopen en alles ging vrij soepel en op tijd. In de bus kregen we zelfs een ontbijt en water te drinken. Na 3 uur in de bus te hebben gezeten waren we aangekomen bij de grenscontrole. Dit was eigenlijk best grappig om mee te maken. De Chinese douane werkt vrij gestructureerd. Mensen staan in een lijn en 1 voor 1 controleren ze je paspoort. Als je hier eenmaal doorheen bent moet je ongeveer 10 minuten lopen en dan kom je aan bij de Vietnamese douane. Wat een ongeregeld zooitje was dat!!! Hier moet je je paspoort op een grote stapel leggen, dan pakt een man er een paar. Gelukkig lag de mijne onderop en inplaats van stapel tot stapel te werken doen ze iets veel beters..... Er komen nieuwe Chinezen en Vietnamezen en die leggen hun paspoort ook op een stapel en die stapel komt dan weer bovenop de oude stapel... Dus lang verhaal kort, mijn paspoort bleef onderop voor 5 minuten totdat ze in de gaten hadden dat ik de enige Westerling was en ik een speciale behandeling kreeg :) Chinezen moeten trouwens ook nog 30.000 dong betalen en ik uiteraard niks :).
In de bus naar Hanoi een Chinees meisje ontmoet wat ook nog geen hostel had geboekt, dus samen met haar in Hanoi naar hostel toe gegaan.
Aangekomen in dat hostel, het welbekende Hanoi Backpackers hostel, had ik even een cultuurshock. In dit hostel alleen zaten al meer buitenlanders dan dat ik in heel China heb gezien. Ongelooflijk! Lag ook op een kamer met 11 anderen, maar dat was geen probleem. Het weer in Hanoi was trouwens ook niet normaal warm. 38 graden en een lekker brandend zonnetje. Eerste 3 dagen in Hanoi wat dingen bezichtigd zoals onder andere het Army Museum en het Hanoi Hilton(gevangenis). Aan het eind van de 2e dag heb ik een tour geboekt naar Halong Bay bij Ethnic travel. Deze stonden in Lonely planet aangeschreven en mensen die ik tegenkwam in China, kwam ik nu ook tegen in Hanoi en raadde mij die trip aan. De trip zou 3 dagen duren met 2 overnachtingen. 1 overnachting in een homestay en de ander op een boot.
De trip was in 1 woord grandioos. Heb echt een hele leuke tijd gehad en had het geluk dat ik in een hele leuke groep reiste. Allemaal van ongeveer dezelfde leeftijd en van over de hele wereld. Het eten was top, leuke activiteiten gedaan en de overnachtingen waren top, op 1 kakkerlakje na :P. Halong Bay is verder ook supermooi en heb ook mooie foto's kunnen nemen.
Bij terugkomst in Hanoi, wilde ik een ticket regelen voor Hue. Dit omdat ik graag wat meer van Vietnam wil zien en Hanoi eigenlijk niet heel spectaculair is. Wel superveel scooters en veel geluid. Ik had een busticket gekocht wat mij, 15 juni naar Hue zou brengen. Inplaats van dat ik daar nu ben, ben ik nog steeds in Hanoi. Dit is ook het incident wat ik eerder benoemde. Ik zou om 18.00 uur worden opgehaald met een busje dat mij zou brengen naar het grote busstation om mij op de bus te zetten naar Hue. Na een half uur wachten nog steeds geen busje. Man van de receptie bellen naar de chauffeur waar die bleef. Dit speelt zich trouwens allemaal af in het hotel waar ik het ticket boekte. De bus naar Hue zou om 19.00 vertrekken. Om 19.00 uur was ik nog steeds in dat hotel. Met de grootste smoes ooit zei de man van de receptie dat de bus wel zou wachten want het zou erg druk worden..... 19.15 nog steeds geen bus. Ik was inmiddels vrij pissig en zei tegen de man van de receptie, laat alles maar en geef gewoon mijn geld terug... En toen werd het leuk. Althans voor mij. Er kwamen namelijk net 2 Franse mannen aanlopen die wilde uitchecken van het hotel. Ik hun mijn verhaal verteld van hoe alles zat want ik stond wat stennis te maken bij de receptie. Nou binnen 3 seconden was het geregeld. Die mannen zeiden heel rustig tegen de man van de receptie. Als je hem nou geen geld geeft, dan heb je een probleem met ons. Uiteindelijk heeft het me niks gekost, behalve een dag extra in Hanoi, maar was gewoon heel vervelend.
Als het goed is vanavond wel naar Hue. Lekker in een bus van 14 uur. Overigens op alle sites staat het niet te doen en een trein te pakken maar eigenwijs dat ik ben wil ik het wel is meemaken :P
Tot de volgende keer!
Groet,
Rick
16 Juni 2013 - 10:21
Lynne:
Wat een leuk verhaal weer! Ook een prachtige foto van halong bay. Het zal mij benieuwen of je nog een beetje beenruimte hebt in de bus met die kleine Aziaten als lange Nederlander :p
Xxx -
18 Juni 2013 - 23:00
Ilona:
Hi Broertje.
Leuk verhaal. Wat een gedoe zeg bij de grensovergang.
Wel leuk dat je steeds weer mensen tegen komt waarmee je activiteiten kan ondernemen.
X